Waarom verlies je personeel?

Wat zijn de 12 trefzekere manieren om goed personeel te verliezen of ze te houden?

Goede medewerkers zijn er niet dertien in een dozijn. Ze zijn moeilijk te vinden, en zijn hun gewicht in goud waard. De besten zijn bereid te werken, competent, aangenaam, kennen het klappen van de zweep, houden van hun werk, gaan er 120% voor, en krijgen de klus geklaard.

Wie wil zo iemand verliezen?!

Maar bedrijven verliezen zulke mensen elke dag, zeer tot hun spijt. Hoe kun jij voorkomen dat dit met jouw goede personeel  gebeurt?

12 Manieren om jouw personeel weg te jagen

Dit is niet een volledige lijst van “mag niet”, maar iedereen die  goed personeel verliest, maakt ten minste een paar van deze fouten. Hier zijn 12 trefzekere manieren om een goede werknemer te verliezen.

1. Wijs hen vier verschillende projecten toe die elk een uur in beslag nemen, alle vier moeten in een uur gedaan zijn, en laat niemand hen helpen. Doe dit keer op keer.

2. Vraag de persoon op het werk nooit wat zij denken dat er gedaan moet worden om dingen te verbeteren. Neem gewoon aan dat jij het beter weet en zij niet, want je bent de baas.

3. Houd ze op een functie omdat ze er erg goed in zijn, ook al verdienen ze een promotie. Zorg ervoor dat minder competente mensen die promotie krijgen.

4. Maak ze verantwoordelijk voor 10 junioren, zonder een van de junioren in een positie van ‘middle-management’  te plaatsen waarin die junior rechtstreeks verantwoordelijk is voor 5 junioren.

5. Zet een persoon op een functie en daarna leer je hen nooit  om die functie goed te doen. Nog beter, train ze door hen mondelinge  orders te geven, de een na de ander, waarvan sommige orders tegenstrijdig zijn.

6. Geloof en onderneem actie op basis van wat anderen over hen zeggen, zonder de feiten en redenen erachter te onderzoeken.

7. Altijd aanwijzen wat ze verkeerd hebben gedaan en ze nooit complimenteren voor wat ze goed hebben gedaan.

8. Vertel hen dat je denkt dat ze niet  goed bezig zijn en geef hen geen handvaten om zich te verbeteren.

9. Corrigeer hen niet als ze een fout maken. En sta toe dat ze wegkomen met een niet goed genoeg volbrachte functie.

10. Huur een expert in en vertel hem wat je van hem verwacht, en vertel dan aan hem hoe het moet – ondanks het feit dat er je zo weinig over weet dat je een expert moest inhuren.

11.  Geef ze niet de kans om hun vaardigheden te gebruiken, in die dingen waar ze echt goed in zijn. Geef hen werk waarin ze geen tot weinig interesse hebben, waarvoor ze weinig aanleg hebben en die geen uitdaging bieden. Blijf dit doen gedurende maanden of jaren, en bedenk geen manier om het te veranderen.

12. Betaal ze minder dan ze waard zijn, ook al kun je het je makkelijk veroorloven om meer te betalen. Of, als jij je niet kunt veroorloven om meer te betalen, niet zoeken naar een oplossing om meer geld te maken.

Klinkt ellendig? Je hebt gelijk. En dat is waarom ze vertrekken.

Als je al enkele van deze fouten maakt, doe wat je kunt om dingen te veranderen. Het is jouw beste garantie om geweldig personeel  te hebben en te houden, en die jou trouw zijn.

En als extra bonus, als het werk nu geen pretje is, dan gaat dat snel veranderen.

 Meld je aan voor onze Tips