Hoe kan je jouw personeel waarderen?

 

Goedkeuring en validatie zijn vaak veel waardevoller dan materiële beloningen en daar wordt meestal harder voor gewerkt dan alleen maar voor loon.

In een organisatie onderzoek van 2.000 werknemers, zei  69% dat lof en erkenning van hun managers meer motiverend is dan geld. Vier van de vijf werknemers zeiden dat erkenning of lof hen motiveert om een betere job te doen. Ondanks dit, ervaren de meeste werknemers dat ze niet op de juiste manier erkend worden , noch geprezen worden.

Het waarderen en bedanken van medewerkers is een effectieve management techniek.

Iedere manager moet weten hoe waardering te tonen aan verdienstelijke personeelsleden. Goede dankbetuigingen moedigen beter gedrag en een verhoogde productie aan.

Werknemers kunnen hun succes vergroten door op de juiste manier hun bazen en collega’s te erkennen en waarderen. Als je leider en teamgenoten het beter doen, doe jij het beter. Bijvoorbeeld: Succesvolle sportteamgenoten geven elkaar constant waardering en erkenning en stimuleren elkaar, hoe luider hoe beter! Enthousiasme is besmettelijk.

Het bedanken van  leden in je familie of je vrienden kan ook interessante resultaten geven.
Je kunt mensen op vele manieren bedanken.

Acht manieren om mensen te bedanken

1. Bedank de persoon mondeling en meteen. Stop de persoon, kijk ze in de ogen, krijg hun volle aandacht. “Pat, bedankt voor het ordenen van die bestanden.”

2. Leg uit waarom je waardeert wat de persoon deed. Wees specifiek. “Ik hou ervan hoe jij de gekleurde mappen gebruikt om het gemakkelijker voor ons te maken om bestanden te vinden.” “Ik sta verbaasd over hoe jij  Bartje  kalmeerde en hem zover kreeg om zijn kamer schoon te maken.” “Sinds jij mijn computer hebt ge-upgrade, krijg ik mijn werk veel sneller gedaan!”

3. Breid uw compliment uit. “De manier waarop jij alles organiseert maakt het echt leuk om met je te werken.”
“Sinds jij thuis woont, kan iedereen in de familie beter met elkaar opschieten.” “Als jij mij helpt met mijn computer dan kan ik binnenkort een salarisverhoging waar maken!”

4. Geef indirecte lof. Bijvoorbeeld, complimenteer de ene persoon over een andere persoon. “Bob heeft mijn auto  helemaal TOP gerepareerd!” “Weet je, Mary is een van de beste vrienden die ik ooit heb gehad.” “Ik denk dat onze Klaas een fantastische manager is.”

5. Verdedig de persoon. “Je zei dat Chris teveel een perfectionist is, maar niemand kan de dingen organiseren zoals zij dat doet.” “Als een van ons de baas was, zouden we ook hard moeten zijn.” “Misschien moet je dat in zijn gezicht zeggen en niet achter zijn rug om.”

6. Vraag om hulp, adviezen of ideeën van de persoon. Het vragen om advies laat zien dat je de persoon zijn intelligentie waardeert. “Waar is de beste plek om te lunchen? ‘ “Wilt u mij uw ideeën over het parkeerprobleem vertellen?” “Enig idee hoe ik meer geld kan verdienen hier in de buurt?”

7. Complimenteer zijn/haar successen. Word gelukkig, zelfs enthousiast, over prestaties van de persoon. “Dit diner is echt fantastisch!” “Dat aquarium is nog nooit zo schoon geweest!” “Mevrouw Jones was erg blij over haar ontmoeting met jou.”

8. Lichamelijk contact. Hand geven, schouder kloppen en zelfs omhelzingen kunnen uw waardering snel en effectief communiceren. Probeer het eens en bedank vandaag nog iemand!

Succes ermee!